+36(30)-349-6645
Jóga foglakozás hétfőnként 10:00-11:00-ig, jóganidra foglalkozás hétfőnként 19:00-20:30-ig, jóga gyermekeknek keddenként 17:00-17:50-ig, jóga felnőtteknek szerdánként 18:00-19:30-ig

Jóga gyerekeknek

Jóga gyerekeknek

Jóga óvodás és iskolás korú gyerekeknek keddenként 17.00-17.50 óráig
Jóga iskolásoknak (7-13 éves korig) csütörtökönként 17.00-17.50 óráig
További részletek:

A mozgás, hatással van az egész életünkre. A mozgásra nevelés elősegíti az egészséges életmód fontosságának tudatosítását. A mozgásfejlődés a szervezet, valamint az idegrendszer fokozatos érésének függvénye, de fordítva is igaz: Mozgás által fejlődik, és fejleszthető a szervezet és az idegrendszer. A mozgásos tevékenységek kihatnak a testi, lelki, értelmi és szociális fejlődésre.

A gyermekjóga elvárásoktól mentes játék. Nem vallás és nem versenyeztet. Játékosan tanuljuk meg a jóga alapjait. A foglalkozások tematikusan vannak felépítve. A gyakorlatok igazodnak a gyermekek testi-lelki fejlődésének törvényszerűségeihez és életkori sajátosságaihoz. Játékos formában fejlesztik a gyermekek mozgását, figyelmét, kitartását, összpontosító képességét, érzelmi-, értelmi-, szociális intelligenciáját, egészséges önértékelését. A gyakorlatok rávezetnek a helyes légzésre, átmozgatják az egész testet és megtanítanak ellazulni.

A foglalkozás során, mozgásos feladatokat végezve játszunk el mesét, vagy egyéb  cselekményeket, utánozunk pl. állatokat, növényeket. Az állat- és egyéb utánzó mozgásokkal játékosan fejlődik a gyermekek testtartása és egyensúlya. A gyermek természetes mozgásformái (járás, futás, kúszás, mászás, dobás, ugrás, keresztező mozgások és ezek variálva) mind megnyilvánulnak ezekben a gyakorlatokban. Gazdagodik a mozgáskultúrájuk, fejlődik a testtudatuk, az idegrendszerük, kreativitásuk, ügyességük. Dolgoznak az izmok, növekszik az erőnlét.
A foglalkozás tehát mozgásos játékokból áll, a drámajáték módszereit is alkalmazva. Ezáltal – a fizikai testre kifejtett jótékony hatás mellett – fejlődik a kreativitás, a problémamegoldó készség, az alkalmazkodás, a helyes értékítélet. Mindez nagyban segíti a mindennapi élethelyzetekben keletkezett élmények, érzelmek feldolgozását.

Mozgás, légző gyakorlatok, lecsendesítő feladatok, ügyességi játékok, mese, rajzolás, kézműves alkotások, zene, egyaránt részét képezik a jógafoglalkozásoknak. 

A foglalkozás ideje: 50 perc

Napjainkban igen sok gyermek küzd különböző fizikai-, vagy mentális problémával. Helytelen testtartás, elhízás, a cukorbetegség, idegrendszeri fejlődési zavarok, tanulási nehézségek, beilleszkedési nehézségek, figyelemzavar, asztma, alvászavarok. A jógát bárki gyakorolhatja. Igény szerint, egyéni konzultációra és egyéni-, illetve kiscsoportos foglalkozásra is tudunk lehetőséget biztosítani.

Miért jógázzon a gyermek?

Egészséges életmódot közvetít a gyermekek számára.
A gyakorlatok végzése által erősödik az immunrendszer, javul az állóképesség és a testtartás.
Segít a szorongás, a félelmek, a feszültségek oldásában, az indulatok megfelelő kezelésében.
Javítja, segíti a koncentrációt, a figyelmet.
Elősegíti a szabálytudat kialakulását, fejlődését.
Kiváló segítség a tanulási nehézségek, viselkedés és figyelemzavar kezeléséhez.
A helyes légzés szokássá válik, mely által az energia helyes felhasználása és áramoltatása is kialakul.
Könnyebbé válik a nehéz élethelyzetekhez, mindennapi elvárásokhoz történő alkalmazkodás, a stresszhelyzetek rugalmas kezelése.
Fejlődik a problémamegoldó készség, továbbá az érzelmi intelligencia és a szociális készségek: bizalom, együttműködés, empátia, egymásra figyelés.
Megtanul a gyermek ellazulni, feltöltődni.

A foglalkozásokat vezeti: Burján Enikő jógaoktató

A foglakozások időpontja: OVISOKNAK (3-7 éves korig) KEDD 17.00-17.50,
                                          ISKOLÁSOKNAK (7-13 éves korig) CSÜTÖRTÖK 17.00-17.50
Díja: 800 Ft/alkalom
5 alkalmas bérlet: 3500 Ft

Helyszín: Józsai Közösségi Ház (Józsapark)
Debrecen-Józsa, Szentgyörgyfalvi út 9. Térképért katt ide!