+36(70)445-4028

Jógafoglalkozások

Kedves JÓGÁZÓK és ÉRDEKLŐDŐK!

 

Jógafoglalkozások időpontjai a Józsai Közösségi Házban
(Debrecen-Józsa, Szentgyörgyfalvi út 9. Józsapark) Térképért katt ide!
FELNŐTT:
HÉTFŐNKÉNT 10.00-11.30
CSÜTÖRTÖKÖNKÉNT 17.15-18.45
Díja: 1000 ft/alkalom
5 alkalmas bérlet: 4500 Ft
A GYEREKJÓGA foglalkozások:
KEDDENKÉNT 17.15-18.00
Díja: 900 Ft/alkalom
5 alkalmas bérlet: 4000 Ft

    A foglalkozásokat vezeti: Burján Enikő jógaoktató

Miért épp a jógát válasszam?

A jóga fizikai gyakorlatainak, azaz az ászanáknak elsődleges célja az egészség megőrzése, míg a sportra jellemző teljesítmény fokozás ugyan nem marad el, de a cél tekintetében háttérbe szorul. A jóga szépsége abban rejlik, hogy a befektetett energiát nem érezzük fárasztónak. Eredményt érhetünk el kimerültség nélkül is.

Kevesen tudják, hogy a jóga eredetileg csak mentális gyakorlatokból állt, és a testtel kapcsolatban egyedül a helyes ülés meghatározásával foglalkozott. Később merült fel az az igény, hogy a nap jelentős részét ülő helyzetben, meditációval töltő jógik mozogjanak is egy keveset, mert különben a mozgáshiány miatt megbetegszenek. A mozgásszegény életmód a ma emberére is jellemző. Még ha munkánk során végzünk is fizikai tevékenységet, általában egyoldalúan terheljük testünket, csak azokat a mozgásokat végezzük, amit az adott munkafolyamat megkíván. Minden egyes gyakorlatot tapasztalati úton, terápiás jelleggel határoztak meg, azaz ismert melyik testrészre illetve szervre fejti ki jótékony hatását. Ezeken túlmenően a jóga tudománya foglakozik azzal is, hogy egyes problémák estén mely gyakorlatok nem javasoltak.

A foglalkozások felépítése: Légzőgyakorlat/pranayama, nyújtó gyakorlatok, ízületek mozgathatóságát, helyes testtartást támogató és javító gyakorlatok. Arra törekszünk, hogy a “mindenkinek használ” típusú gyakorlatokkal minden izmot megmozgassunk. Minden óra relaxációval zárul.

A rendszeres jóga gyakorlás hozománya:

 • Erősödik az izomzat, javul a testtartás,
 • Az ízületek megőrzik, sőt visszanyerhetik rugalmasságukat,
 • Javul a vérkeringés, az anyagcsere, az emésztés, a nyirokrendszer működése,
 • Javul az általános egészségi állapot és a fizikai állóképesség,
 • Fokozódnak a szervezet méregtelenítő funkciói, öngyógyító folyamatai,
 • Az immunrendszer hatékonyabban működik,
 • Növekszik a szervezet energiaszintje,
 • Javul a szellemi teljesítőképesség,
 • Pszichés egyensúly, jobb közérzet, hatékony stressz kezelés,
 • Érzékelésünk és térbeli mozgásunk is pontosabbá válik,
 • Minőségi pihenés elsajátítása,
 • Alakformáló hatása vitathatatlan.

 

Egészségi probléma esetén érdemes kikérni orvosunk véleményét!

Soha nem késő elkezdeni! Bárki gyakorolhatja!

Manapság a jógát a rekreációs tevékenységként is értelmezhetjük; mint kikapcsolódást, pihenést szolgáló mozgásos tevékenységet, mely a fáradtság, a feszültség oldását segíti elő.
Egész életünk során gyakorolható és – a helyes légzés, a jóga tartások, a relaxáció segítségével – jótékony irányba befolyásolja a testi, lelki, mentális állapotot. Vitalizál, gyógyít, harmonizál. Az egészséges életmódot és életvezetést támogatja. Hozzásegít, hogy a stressz-, és konfliktushelyzeteket, belső feszültségeinket, szociális kapcsolatainkat megfelelően tudjuk kezelni és harmóniában élhessünk önmagunkkal, valamint környezetünkkel.

A foglalkozások során nagy hangsúlyt fektetünk a helyes technika elsajátítására, figyelembe véve az egyéni sajátosságokat, esetleges egészségi problémákat.
Soha nem késő elkezdeni. Bárki gyakorolhatja. Egészségi probléma esetén érdemes kikérni orvosunk véleményét.

A foglalkozásra kényelmes ruházatban érkezz és hozz magaddal jógamatracot/polifoamot.
A foglalkozáson elsajátított gyakorlatok egyénileg otthon is bármikor gyakorolhatók.

 

Jóga óvodás és iskolás korú gyerekeknek

A gyermekjóga elvárásoktól mentes játék. A foglalkozások tematikusan vannak felépítve. A gyakorlatok igazodnak a gyermekek testi-lelki fejlődésének törvényszerűségeihez és életkori sajátosságaihoz. Játékos formában fejlesztik a gyermekek mozgását, figyelmét, kitartását, összpontosító képességét, érzelmi-, értelmi-, szociális intelligenciáját, egészséges önértékelését. A gyakorlatok rávezetnek a helyes légzésre, átmozgatják az egész testet és megtanítanak ellazulni.

A foglalkozás mozgásos játékokból áll, a drámajáték módszereit
is alkalmazva. Ezáltal – a fizikai testre kifejtett jótékony hatás mellett – fejlődik a kreativitás, a problémamegoldó készség, az alkalmazkodás, a helyes értékítélet. Mindez nagyban segíti a mindennapi élethelyzetekben keletkezett élmények, érzelmek feldolgozását.

Mozgás, légző gyakorlatok, lecsendesítő feladatok, ügyességi játékok, mese, rajzolás, zene, egyaránt megjelennek a jógafoglalkozásokon.

A foglalkozás ideje: 45 perc

További részlek (katt ide)

 

Ha itt feliratkozol, INGYEN hozzájuthatsz és otthon kipróbálhatsz néhány jógikus RELAXÁCIÓS GYAKORLATOT (jóganidra), melyek letöltési linkjét emailben ELKÜLDJÜK SZÁMODRA. Továbbá értesítünk aktuális híreinkről, tanfolyamainkról, foglalkozásainkról.
 1. 1. Jóga gyerekeknek2. Jóga felnőtteknek3. Jóganidra
 2. IgenNem

* Kötelező

Köszönjük a jelentkezést! E-mailben értesítünk a részletekről.

 Ha valamilyen oknál fogva nem működik az űrlap a gépeden/telefonodon, akkor egyszerűen csak írj az alábbi címre:

debrecenijoga@gmail.com 

Ha segíteni szeretnéd a munkánkat, akkor adód 1%-át az alábbi adószámra ajánlhatod fel: 18651986-1-09 Név: JEDESZE